Vizită la GAL Distretto Rurale Barbagia, Mandrolisai, Gennargentu

Vizita în Italia continuă cu casa partenerilor noștri din GAL Distretto Rurale Barbagia, Mandrolisai, Gennargentu, în frumoasa și însorită zonă a Sardiniei.

Aici, gazdele noastre și Claudia Sedda au susținut un discurs de bun venit, am fost întâmpinați cu căldură și apoi a început ziua, urmând programul interesant pregătit de colegii noștri.

Am vizitat un muzeu arheologic, aflând mai multe despre cultura locală și istoria antică. Aici, am văzut cum arată o casă tradițională din Sardinia, cu toate detaliile ei fabuloase. O femeie îmbrăcată tradițional ne-a arătat cum făceau diferite țesături și textile, de la fețe de masă, pături și pilote.

Vizita a devenit gustoasă pentru că ulterior ne-am dus la o brutărie unde se mai păstrează vechile obiceiuri de a face pâine. Și apoi a devenit epic cu o demonstrație despre cum arăta o bătălie antică. În cele din urmă, am ajuns să ne folosim abilitățile în realizarea coșurilor tradiționale.

Mulțumim LAG BMG pentru această zi minunată și plină! Cu siguranță ne vom întoarce aici și vom răspândi acasă vestea despre câte lucruri sunt aici de văzut și de făcut!