Vizită la festivalul din Kotel, Bulgaria

Am mai petrecut împreună câteva zile cu ocazia proiectului nostru pe tărâmul partenerilor noștri bulgari de la GAL Kotel, Sungurlare & Varbitsa unde:

  • am asistat la deschiderea oficială a centrului pentru turism durabil și creativ
  • am aflat mai multe despre potențialul turistic al zonei, vizitând orașul vechi și muzeele sale (Muzeul de Istorie Naturală – un potențial beneficiar al GAL-ului bulgar)
  • am descoperit pachetele turistice dezvoltate de către GAL Kotel și am fost plăcut surprinși de activitățile și posibilitățile de a experimenta această locație unică
  • gazdele ne-au pregătit un spectacol folcloric deosebit, așa că am avut ocazia să ascultăm muzică tradițională și să dansăm pe ritmuri bulgare vechi ale etniilor care trăiesc aici
 
Festivalul cadru al acestei întâlniri se numește Festivalul Etniilor și Covorului Kotel și îi dorim să se dezvolte armonios și pe viitor! De altfel, acest festival are o semnificație aparte pentru dezvoltarea turismului alternativ și pentru succesul LEADER pe planul UE.
 
Vă recomandăm din suflet să vizitați acest loc special și să-i descoperiți cultura, istoria, specificul și potențialul turistic! Mulțumim partenerilor noștri, participanților și gazdelor și cu siguranță vom mai reveni!