Vizită în nordul României – GAL Lider Cluj

Ultima zi a vizitei în Nordul României am petrecut-o la partenerii noștri de la Asociatia GAL Lider Cluj unde am descoperit încă o latură a turismului din zona Clujului, locuri frumoase care merită să fie puse pe harta proiectului nostru!
 
Agenda zilei a fost cam așa:
  • Ne-am plimbat până aproape de spectaculoasele Cheile Turzii, am admirat peisajul de înălțime și am făcut multe fotografii.
  • La Fagetul Ierii am luat parte la un atelier de facere a pâinii de casă susținut de doamna Liana Nemeș, de aici reținem mirosul inconfundabil al pâinii proaspete, dar și savoarea acestui preparat atât de simplu și de universal pentru orice cultură europeană.
  • Tot un atelier gastronomic a avut loc și la Borzești, în urma căruia am servit și prânzul constituit din bucate tradiționale alese de localnici, dar și de către echipa GAL-ului.
  • Domnul Traian Almășan ne-a prezentat câteva oferte turistice ale zonei cu care vom lucra în proiectul nostru pe viitor, iar apoi am aflat mai multe despre un proiect finanțat prin GAL la Sălicea, Cluj.
A fost o zi plină de activități și discuții interesante în care am luat pulsul zonei și de aceea le mulțumim colegilor de la GAL Lider Cluj pentru această experiență! Sperăm că ne vor primi cu drag și data viitoare!