Coop & Meet

Evenimentul Coop&Meet ne-a inspirat, ne-a lăsat cu multe idei de viitor și posibile parteneriate noi și durabile. În afară de GAL-urile noastre, am socializat cu invitații noștri speciali din partea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala – RNDR, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și USAMV Cluj-Napoca și am descoperit noi căi de comunicare și cooperare, de altfel cuvintele cheie ale evenimentului, alături de metoda și impactul LEADER.

Domnul George Roșca, președintele Federației LEADER, a ținut un discurs animat în deschidere alături de doamna Corina Popescu, iar apoi ambii au moderat dialogurile principale în prezența invitaților noștri.
Din partea MADR, Domnul Secretar de Stat Aurel Simion a vizitat cu mult interes toate standurile și ne-am bucurat de implicarea sa la discuțiile din biblioteca LEADER. Sperăm ca toate promisiunile și propunerile să se concretizeze în viitor într-un parteneriat de succes.

Doamna Delia Volschi și domnul Bogdan Alecu de la AM PNDR au participat și, sperăm ca ideile construite, să se dezvolte armonios în cadrul cooperării LEADER.

Atât angajații GAL-urilor, cât și profesorii și fermierii au fost inspirați de discursul domnului Balogh Marton de la Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, iar noi ne bucurăm de toată susținerea lui mai ales că afinitatea sa pentru Programul LEADER este pe termen lung și a început încă de la fundația axei LEADER în România.

Colaborarea cu universitățile și cu cercetarea începe la acest eveniment cu domnul prof. univ. dr. Cornel Cătoi de la USAMV Cluj-Napoca și are toate șansele să se transforme într-un parteneriat de lungă durată, susținerea universităților aduce un plus de valoare în ceea ce numim educația LEADER.

Totodată, USAMV Cluj-Napoca a participat la eveniment cu o degustare specială de vinuri și brânzeturi, ceea ce a încântat toate gusturile în cadrul Coop&Meet | Coop&Grow – Ateliere de lucru | Eveniment.

Nu ne oprim aici pentru că astăzi dăm startul atelierelor Coop&Grow, ne așteptăm la discuții productive și la apropierea mai concret-practică de esența metodei LEADER cu care noi, GAL-uri de succes din toată țara, avem oportunitatea să muncim în fiecare zi pentru dezvoltarea mediului rural românesc.